Gå til hovedindhold

HVAD HVIS MINE TØRRE ØJNE IKKE FÅR DET BEDRE?

De fleste mennesker kan med fordel bruge Ocutears®-øjendråber og Cationorm®-øjendråber i kombination med de adfærdsændringer, der anbefales i vores OcuWellness-vaneværktøj.

Hvis du opdager, at du ikke får den lindring, du har brug for, ved at bruge disse midler, er der mange andre muligheder for få hjælp til at håndtere dine tørre øjne. Du kan tale om disse muligheder med din øjenlæge eller optiker.

Der findes et udvalg af receptpligtig medicin, der kan hjælpe med at bekæmpe den underliggende årsag til dine tørre øjne (for eksempel ved at reducere inflammation). Herunder:

Medicin til at reducere øjenlågsbetændelse – Betændelse i øjenlågene kan forhindre fedtkirtlerne i at udskille fedtstoffer i dine tårer. Antibiotika kan hjælpe med at reducere denne betændelse.

Øjendråber til at få betændelse i hornhinden under kontrol – Denne type betændelse kan modvirkes med øjendråber, der indeholder immunundertrykkende medicin eller steroider.

Øjenindlæg – Dette er små indlæg, der placeres mellem dit nederste øjenlåg og øjeæblet, som langsomt frigiver smøremiddel i løbet af dagen.

Tårestimulerende medicin – Der er visse typer medicin, der øger produktionen af ​​tårer. Midlerne fås som tabletter, geler eller øjendråber.

Øjendråber, der er fremstillet af dit eget blod – Dette kan være en mulighed, hvis dine symptomer på tørre øjne er meget alvorlige og ikke reagerer på nogen anden behandling.

Der findes andre muligheder, herunder:

Lukning af dine tårekanaler – Dette indgreb kan hjælpe med at forhindre, at dine tårer forlader dit øje for hurtigt.

Særlige kontaktlinser – Disse linser kan hjælpe med at beskytte overfladen af ​​øjnene og holde på fugten.

Lysterapi og øjenlågsmassage – En type indgreb, der kaldes intens, pulserende lysterapi, efterfulgt af massage af øjenlågene kan muligvis hjælpe.

Rådfør dig med din øjenlæge eller optiker, hvis dine symptomer på tørre øjne ikke forbedres, og se, hvilke andre behandlingsmuligheder der kan være tilgængelige for dig.

ESSENTIELLE ØJENPLEJEPRODUKTER FRA SANTEN

Udforsk Santens produktsortiment for at finde en øjenplejeløsning, der passer til dig og dine øjenbehov, og som kan give dig langvarig lindring af tørre øjne, blefaritis og andre øjensygdomme.
YDERLIGERE RESSOURCER
Den information, der findes på denne side, bør ikke erstatte din læges anbefalinger. Kontakt venligst din læge, hvis du har spørgsmål vedrørende din tilstand, dine symptomer eller din behandling.