Gå til hovedindhold

BLEFARITIS – BEHANDLING

Selvom der ikke er nogen kur mod blefaritis, kan behandling hjælpe med at lindre symptomer såsom hævede øjenlåg. Efter dine symptomer er forsvundet, kan korrekt behandling af blefaritis også forebygge, at det vender tilbage.

Der er to metoder, som din læge kan anbefale til behandling af blefaritis; at rense dine øjenlåg regelmæssigt og bruge medicin som f.eks. Puralid® Lipogel.

For at rense dine øjenlåg (en eller flere gange om dagen), kan din læge råde dig til at:

Bruge skrubbecreme
Påføre varmepuder
Massere dine øjenlåg

Udover din renserutine kan behandlingen af din blefaritis involvere lægemidler til dine øjenlåg og øjne. Afhængigt af årsagerne til lidelsen eller symptomerne på din blefaritis kan disse omfatte antibiotiske øjendråber, salver, sprays eller piller, antivirale lægemidler, steroideøjendråber, kunstige tårer eller beroligende geler som f.eks. Puralid® Lipogel. Lægemidler kan hjælpe ved at: 

Bekæmpe infektion
Reducere inflammation
Forbedre kvaliteten af dine tårer

For at behandle blefaritis effektivt bør du også stoppe med at bruge produkter, der kan forværre dine symptomer. Indtil symptomerne er forsvundet, bør du:

Stoppe med at bruge kontaklinser
Stoppe med at bruge makeup, især eyeliner

Når symptomerne er blevet bedre, skal du huske, at du stadig kan risikere, at de vender tilbage. For at hjælpe med at forhindre tilbagevendende symptomer skal du fortsætte din blefaritisbehandling, som anbefalet af din læge.

Find ud af, hvordan du kan forbygge, at symptomerne fra blefaritis vender tilbage.

ESSENTIELLE ØJENPLEJEPRODUKTER FRA SANTEN

Udforsk Santens produktsortiment for at finde en øjenplejeløsning, der passer til dig og dine øjenbehov, og som kan give dig langvarig lindring af tørre øjne, blefaritis og andre øjensygdomme.
YDERLIGERE RESSOURCER
Den information, der findes på denne side, bør ikke erstatte din læges anbefalinger. Kontakt din læge, hvis du har spørgsmål vedrørende din sygdom, dine symptomer eller din behandling.