Gå til hovedindhold

BEHANDLING TIL TØRRE ØJNE

Før din øjenlæge kan foreslå en passende behandling mod tørre øjne, vil han/hun højst sandsynligvis gerne foretage nogle tests for at hjælpe med at beslutte, hvordan han/hun skal behandle dine tørre øjne.

Samtidig vil øjenlægen stille dig spørgsmål om de potentielle årsager til, at du har fået tørre øjne (som du også kan se i vores OcuWellnessTM-vaneværktøj). Han/hun kan også undersøge dine øjne og derefter udføre diagnostiske tests såsom:

Opbrudstid for tårefilm – denne test kan hjælpe med at finde ud af, hvor hurtigt dine øjne tørrer ud, efter du har blinket. Dette gøres ved at bruge øjendråber, som indeholder et farvestof, som hjælper med at se dine tårer lettere

Schirmers test – denne test udføres med et filterpapir, der sættes i dit øje i cirka 5 minutter for at se, hvor mange tårer øjet producerer i løbet af den tid. Dette gøres normalt for personer, der har mere alvorlige symptomer på tørre øjne

Når din øjenspecialist har diagnosticeret dig med tørre øjne, vil lægen give dig nogle behandlingsmuligheder til dine øjne. Dette kan omfatte brug af øjendråber som f.eks Ocutears®, salver før sengetid for at holde øjnene fugtige natten over eller at forhindre tårer i at forlade øjnene ved at blokere de huller, de drænes fra.

Hvis bestemte lægemidler gør dine øjne tørre, kan du blive henvist til din læge for at diskutere alternative behandlingsmuligheder, der kan have mindre indflydelse på dine øjne.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at justeringer af din adfærd og ændring af dit miljø kan gøre en stor forskel for, hvor tørre dine øjne føles på daglig basis. Vi uddyber dette i vores OcuWellness-vaneværktøj.

Få mere at vide om, hvordan OcuWellness-vaneværktøjet og Ocutears®-øjendråber kan hjælpe med at lindre dine tørre øjne.

ESSENTIELLE ØJENPLEJEPRODUKTER FRA SANTEN

Udforsk Santens produktsortiment for at finde en øjenplejeløsning, der passer til dig og dine øjenbehov, og som kan give dig langvarig lindring af tørre øjne, blefaritis og andre øjensygdomme.
YDERLIGERE RESSOURCER
Den information, der findes på denne side, bør ikke erstatte din læges anbefalinger. Kontakt venligst din læge, hvis du har spørgsmål vedrørende din tilstand, dine symptomer eller din behandling.