Gå til hovedindhold

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM OCUTEARS®

 1. Hvorfor gør skærme tørre øjne værre?

  Når du kigger på en skærm, er det almindeligt, at du blinker mindre. Dette er et problem, fordi det er nødvendigt at blinke så ofte for at genopfriske tårefilmen på øjnene (et tyndt lag af væske, der beskytter øjets overflade). Som følge heraf kan du opleve sløret syn og ubehag i øjnene.

 2. Hvorfor gør aircondition tørre øjne værre?

  Klimaanlæg og miljøer med tør luft, såsom på et fly, kan forårsage en type af tørre øjne, der kaldes Evaporative Dry Eye (EDE). Når temperaturen er lav, kan dette reducere evnen til at udskille fedtstoffer for de meibomske kirtler i øjenlågene, der forhindrer tårer i at fordampe for hurtigt.

 3. Er alle øjendråber til tørre øjne ens?

  Der findes mange forskellige typer øjendråber, der kan hjælpe på symptomerne for tørre øjne. Hver enkelt har sin egen formel og aktive ingredienser og vil være bedre egnet til forskellige typer og årsager på tørre øjne. I modsætning til mange andre øjendråber indeholder Ocutears® HYDRO+ en høj koncentration af tværbundet hyaluronsyre (0,4 %). Ocutears® ALO+ indeholder også tværbundet hyaluronsyre (0,4%) og beroligende aloe vera, som modvirker røde, irriterede, følsomme og tørre øjne.

 4. Hvad er tværbundet hyaluronsyre, og hvorfor er det bedre end almindelig hyaluronsyre?

  Tværbundet hyaluronsyre er en avanceret form for hyaluronsyre, som er designet til at efterligne dine naturlige tårers adfærd.

 5. Hvad er fordelene ved aloe vera i Ocutears® ALO+?

  Aloe vera er en gel, der udvindes af bladene fra aloe vera-planter, som har fugtgivende og anti-inflammatoriske egenskaber, der kan hjælpe med at reducere rødme og irritation.

 6. Hvordan ved jeg, hvilke Ocutears®-øjendråber der er bedst for mig?

  Ocutears®-øjendråber fås som to forskellige dråber – HYDRO+ og ALO+. Ocutears® HYDRO+ er bedst egnet til personer, der har tørre øjne på grund af langvarig skærmeksponering, eller efter at have gennemgået et kirurgisk øjenindgreb. Ocutears® ALO+ er særligt gavnlig, hvis du har røde, irriterede eller følsomme øjne eller ofte udsættes for miljømæssigt anstrengende forhold såsom sollys eller aircondition.

 7. Hvis jeg har tørre øjne, hvorfor løber mine øjne så i vand hele tiden?

  Det kan virke mærkeligt, men at have tørre øjne kan ofte føre til rindende øjne. Hvis du har mange tårer, kan dette give dig følelsen af ​​tårefyldte, rindende øjne. Dette kan ske, fordi dine tårer er ude af balance og irriterer dit øje som et resultat af, at dine øjne forsøger at løse problemet ved at danne flere tårer. Disse tårer vil dog ikke gøre noget for at lindre eller beskytte overfladen af ​​dine øjne.

 8. Hvad er årsagerne til rødme og irritation i øjnene?

  Røde, kløende og irriterede øjne skyldes højst sandsynligt allergi eller sæsonbestemt høfeber. Det er dog også muligt, at du har en øjeninfektion, så det er altid bedst at spørge din øjenlæge, hvis du har symptomer, der ikke forsvinder. Generelt giver øjeninfektioner mange flere symptomer end øjenallergi, såsom udflåd eller øjensmerter.

 9. Hvordan ved jeg, at jeg har tørre øjne?

  Tørre øjne kan få dine øjne til at føles ubehagelige, røde, kløende og irriterede. Dine øjne kan endda løbe mere i vand end normalt, og du kan opleve, at dine øjne bliver tørre, når du bruger digitale skærme eller er i rum, hvor der er aircondition, samt under andre miljømæssige forhold. Dit syn kan endda blive sløret fra tid til anden.

 10. Vil Ocutears®-øjendråber hjælpe mig, hvis jeg har tørre, kløende øjne på grund af høfeber?

  Ocutears®-øjendråber fås i to forskellige formler – Ocutears® ALO+ er særligt formuleret med aloe vera for at hjælpe med at lindre røde, irriterede og følsomme øjne.

 11. Indeholder Ocutears®-øjendråber nogen konserveringsmidler eller fosfater?

  Nej, Ocutears®-øjendråber er fri for konserveringsmidler og fosfat.

 12. Hvad sker der, hvis Ocutears®-øjendråber opbevares uden for de anbefalede opbevaringsforhold?

  Ocutears®-øjendråber forbliver stabile indtil udløbsdatoen, når de opbevares mellem 2-25 °C, og i 6 måneder, når de opbevares mellem 25-40 °C. Hvis de opbevares ved en temperatur under 0 °C eller over 40 °C, bør de ikke bruges og skal kasseres.

 13. Kan jeg bruge Ocutears®-øjendråber med kontaktlinser?

  Ja, Ocutears®-øjendråber er kompatible med kontaktlinser og kan anvendes, mens du har dem på.

 14. Kan Ocutears®-øjendråber bruges sammen med andre øjendråber? Skal man vente et bestemt tidsrum efter anvendelsen?

  Ja, Ocutears®-øjendråber kan bruges sammen med andre øjendråber. Det anbefales dog at vente 10 minutter, før du bruger en anden type øjendråber.

 15. Hvor mange dråber er der i en flaske, og hvor længe holder den?

  Den gennemsnitlige volumen af ​​en dråbe er 30 mikroliter (0,03 ml), hvilket betyder, at der er cirka 330 dråber i en flaske på 10 ml. Hvis du bruger to dråber dagligt i begge øjne, holder en flaske cirka 80 dage. 

 16. Kan Ocutears®-øjendråber bruges til børn?

  Vi anbefaler, at du rådfører dig med en kompetent læge, der er specialiseret i øjenpleje (f.eks. en øjenlæge), før du bruger dette produkt på et barn.

 17. Et barn har ved et uheld indtaget Ocutears®-øjendråber. Hvad skal jeg gøre?

  I tilfælde af utilsigtet indtagelse skal du kontakte en læge. Den samlede mængde af produktet er relativt lille, og selvom det indtages, er det usandsynligt, at det vil forårsage alvorlige helbredsproblemer. Tjek dog ingredienslisten: Hvis dit barn er overfølsomt over for nogen af ingredienserne, skal du underrette lægen. Vi anbefaler at opbevare produktet utilgængeligt for børn.

 18. Jeg har en brændende fornemmelse efter at have brugt Ocutears® HYDRO+ eller ALO+. Hvad skal jeg gøre?

  Skyl produktet ud af dine øjne med masser af koldt vand så hurtigt som muligt. Indberet eventuelle bivirkninger til din læge eller dit apotek. Vi anbefaler, at du ikke bruger øjendråberne igen, før du har konsulteret din læge eller dit apotek, da du kan være overfølsom over for et af indholdsstofferne.

ESSENTIELLE ØJENPLEJEPRODUKTER FRA SANTEN

Udforsk Santens produktsortiment for at finde en øjenplejeløsning, der passer til dig og dine øjenbehov, og som kan give dig langvarig lindring af tørre øjne, blefaritis og andre øjensygdomme.
YDERLIGERE RESSOURCER
Den information, der findes på denne side, bør ikke erstatte din læges anbefalinger. Kontakt din læge, hvis du har spørgsmål vedrørende din sygdom, dine symptomer eller din behandling.