Gå til hovedindhold

PAS PÅ DIT SYN

Hvis du oplever ubehag eller irritation i dine øjne, eller hvis det føles, som om du har noget i øjet, bør du bestille en tid hos din øjenspecialist, så du kan få tjekket dit syn.

Besøg din optiker en eller to gange om året for at få tjekket dit syn og din øjensundhed. Det er vigtigt at overholde disse øjenplejetjek, så du er opmærksom på eventuelle øjenproblemer som f.eks.:

Grøn stær – beskadigelse af hovednerven i øjet på grund af øget tryk i øjet.

AMD – forringelse af den midterste del af dit synsfelt.

Grå stær – når linsen inde i øjet udvikler tågede pletter, som påvirker synet.

Optometrister kan også teste din evne til at fokusere, og hvor godt dine øjne arbejder sammen og ser dybde og farver. Hvis det er nødvendigt, kan du blive henvist til en speciallæge eller en øjenklinik på hospitalet med henblik på yderligere undersøgelser.

Pas på dit syn ved at forbedre din øjensundhed. Dette er særligt vigtigt, hvis du har tørre øjne eller har risiko for at opleve tørre øjne. Det skyldes, at dette kan medføre andre symptomer, og dit syn kan blive påvirket med sløret syn, som opstår fra tid til anden – også selvom du normalt ser godt.

Tårefilmen kan blive ustabil grundet en række øjenproblemer; dette ses f.eks. ved, at bogstavet ‘ C ’ , som vist nedenfor på øjenkortet, er sløret. Tørre øjne forårsager ikke kun trætte og anstrengte øjne, men påvirker også, hvor godt dit syn fungerer.

Eksempel på visuel dysfunktion på grund af tørre øjne

Forbedr din øjensundhed, pas på dit syn, og få kontrol over dine tørre øjne med vaneværktøjet fra OcuWellness og Ocutears®-øjendråber.

ESSENTIELLE ØJENPLEJEPRODUKTER FRA SANTEN

Udforsk Santens produktsortiment for at finde en øjenplejeløsning, der passer til dig og dine øjenbehov, og som kan give dig langvarig lindring af tørre øjne, blefaritis og andre øjensygdomme.
YDERLIGERE RESSOURCER
Den information, der findes på denne side, bør ikke erstatte din læges anbefalinger. Kontakt venligst din læge, hvis du har spørgsmål vedrørende din tilstand, dine symptomer eller din behandling.