Gå til hovedindhold

ØJENPLEJE HOS VOKSNE

I takt med at vi bliver ældre, gennemgår vi ændringer, der kan svække vores syn og øjensundhed. Vores øjenlåg spreder måske ikke tårer så godt, som de burde, hver gang vi blinker, og de tåreproducerende kirtler kan også stoppe med at virke. Dette kan resultere i en forringelse af det tynde lag over øjets yderside, som kaldes tårefilmen, hvilket kan føre til tørre øjne.

Tørre øjne er mere almindeligt hos kvinder end hos mænd. Dette kan skyldes hormonelle ændringer i overgangsalderen, graviditet eller indtag af hormonforstyrrende medicin.

Medicin og visse tilstande, der er mere almindelige, efterhånden som vi bliver ældre, kan også øge risikoen for at opleve tørre øjne (f.eks. medicin mod forhøjet blodtryk og helbredsproblemer såsom diabetes, leddegigt og Parkinsons sygdom).

Det kan dog også skyldes andre faktorer, der påvirker øjensundheden hos voksne, som f.eks. blefaritis, , der er en betændelsestilstand i øjenlågene, som er mere almindelig hos personer over 50 år. Visse typer af blefaritis rammer også primært kvinder.

Problemer med øjensundheden er ikke nemt at kontrollere, men den gode nyhed er, at der er en række ting, du kan gøre for at forebygge symptomerne og få en god, livslang øjensundhed. At have en daglig øjenplejerutine og skabe nye vaner for bedre øjensundhed samt anvendelse af øjendråber kan alt sammen hjælpe med at sørge for, at dine øjne har det godt.

Tag et kig på siden ”>Øjenpleje hos voksne” for at finde ud af, hvad du kan begynde at gøre i dag for at bevare din øjensundhed.

ESSENTIELLE ØJENPLEJEPRODUKTER FRA SANTEN

Udforsk Santens produktsortiment for at finde en øjenplejeløsning, der passer til dig og dine øjenbehov, og som kan give dig langvarig lindring af tørre øjne, blefaritis og andre øjensygdomme
YDERLIGERE RESSOURCER
Den information, der findes på denne side, bør ikke erstatte din læges anbefalinger. Kontakt venligst din læge, hvis du har spørgsmål vedrørende din tilstand, dine symptomer eller din behandling.