Gå til hovedindhold

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM PURALID® LIPOGEL

 1. Hvad forårsager blefaritis?

  En række forskellige faktorer kan forårsage blefaritis. Disse kan omfatte bakterielle infektioner, allergier eller hudreaktioner/-tilstande, problemer med tårekirtlerne (meibomske kirtler), miljøforurening og øjenfnat.

 2. Hvorfor skal jeg fortsætte med at rense mine øjne, hvis jeg ikke har nogen symptomer?

  Hvis du har blefaritis, kan dine tårekirtler (meibomske kirtler) være blokerede. Regelmæssig rensning af dine øjenlåg vil hjælpe med at forhindre, at disse kirtler bliver blokeret igen, hvilket hjælper med at holde dine øjenlåg sunde.

 3. Er alle behandlinger for blefaritis de samme?

  Der findes forskellige behandlinger, der kan hjælpe med at rense dine øjenlåg, såsom sprays, servietter og dråber, herunder Puralid®, der hjælper dig med at behandle dine symptomer. Hvis hjemmebehandlingen ikke fjerner dine symptomer, kan du få antibiotika, steroider eller en behandling mod øjenfnat, hvis det er nødvendigt.

 4. Er blefaritis smitsomt, og vil det påvirke mit syn?

  Selvom blefaritis kan være ubehageligt og se ubehageligt ud, er det ikke smitsomt, og i de fleste tilfælde vil det ikke forårsage permanent skade på dit syn, når det behandles.

 5. Hvordan er blefaritis relateret til tørre øjne?

  Blefaritis kan gøre, at tårekirtlerne (meibomske kirtler) i øjenlågene bliver blokerede. Hvis disse kirtler ikke fungerer godt, stopper vi med at producere de nødvendige fedtstoffer til tårefilmen, som hjælper med at reducere fordampningen af ​​tårer.

 6. Hvornår bør jeg opsøge en læge?

  Hvis dine symptomer generer dig og ikke ser ud til at aftage med god øjenlågshygiejnepraksis, skal du bestille en tid hos din øjenlæge.

 7. Kan jeg bruge Puralid® Lipogel sammen med kontaktlinser?

  Puralid® Lipogel bruges ikke direkte i øjet, men en lille mængde kan stadig trænge ind i øjet under rensning. Brug af kontaktlinser anbefales ikke, hvis du har blefaritis eller blefaroconjunktivitis.

 8. Skal jeg skylle Puralid® Lipogel væk fra mine øjenlåg efter rensning?

  Når du bruger Puralid® til øjenlågsbetændelse, bør du lade gelen sidde i mindst et par minutter, før du fjerner den. Tør de blødgjorte flager væk fra øjenlågene/huden omkring øjet med en ren klud eller vatrondel. Selvom det ikke er nødvendigt, kan du skylle efter aftørring, hvis du foretrækker det.

 9. Kan jeg påføre Puralid® Lipogel på mine øjenlåg med en klud eller vatrondel i stedet for mine fingre?

  Ja, men du skal muligvis bruge en større mængde Puralid® Lipogel, hvis du gør det.

 10. Kan jeg bruge makeup efter at have renset mine øjenlåg med Puralid® Lipogel?

  Ja, du kan bruge makeup efter du har renset dine øjenlåg med Puralid® Lipogel.

 11. Vil Puralid® Lipogel misfarve mine tekstiler?

  Selvom Puralid® Lipogel har en let gullig farve, vil produktet ikke misfarve tekstiler.

 12. Hvordan lugter Puralid® Lipogel?

  Puralid® Lipogel dufter som en af ​​sine hovedingredienser; olie fra tetræ, som giver en frisk, urteagtig, kamferagtig duft.

 13. Hvad sker der, hvis Puralid® Lipogel opbevares uden for de anbefalede opbevaringsforhold?

  Hvis du har opbevaret Puralid® Lipogel i mere end 2 dage mellem 25 °C og 40 °C eller under 0 °C, skal du smide produktet ud. Hvis produktet har været udsat for en temperatur højere end 40 °C, skal det kasseres.

 14. Kan Puralid® Lipogel bruges sammen med øjendråber? Skal man vente et bestemt tidsrum efter påførslen?

  Selvom Puralid® Lipogel ikke er en øjendråbe, anbefales det, at du venter 10 minutter efter brug, før du bruger øjendråber.

 15. Hvorfor er Puralid® Lipogel ikke fri for konserveringsmidler?

  Puralid® Lipogel er beregnet til at blive påført eksternt på hudoverfladen og spredes på øjenlågene med fingrene. Konserveringsmidlerne tilsættes for at undgå forurening af produktet.

 16. Hvor længe holder min flaske med Puralid® Lipogel?

  Den gennemsnitlige mængde, der bruges i én anvendelse til begge øjne, er 130 mikroliter (0,13 ml), hvilket betyder, at der er cirka 115 doser i en flaske med 15 ml. Så hvis du bruger Puralid® Lipogel to gange om dagen, holder din flaske cirka 50 dage.

 17. Kan Puralid® Lipogel bruges til børn?

  Vi anbefaler, at du rådfører dig med en kompetent læge, der er specialiseret i øjenpleje (f.eks. en øjenlæge), for at få deres råd, inden du bruger dette produkt på et barn.

 18. Et barn har ved et uheld indtaget Puralid® Lipogel. Hvad skal jeg gøre?

  I tilfælde af utilsigtet indtagelse skal du kontakte en læge. Den samlede mængde af produktet er relativt lille, så det er usandsynligt, at det forårsager alvorlige helbredsproblemer, selvom det indtages. Tjek dog ingredienslisten og se, om dit barn er overfølsomt over for nogen af ​​ingredienserne: Hvis det er tilfældet, skal du underrette lægen. Vi anbefaler at opbevare produktet, hvor børn hverken kan se eller nå det.

ESSENTIELLE ØJENPLEJEPRODUKTER FRA SANTEN

Udforsk Santens produktsortiment for at finde en øjenplejeløsning, der passer til dig og dine øjenbehov, og som kan give dig langvarig lindring af tørre øjne, blefaritis og andre øjensygdomme.
YDERLIGERE RESSOURCER
Den information, der findes på denne side, bør ikke erstatte din læges anbefalinger. Kontakt venligst din læge, hvis du har spørgsmål vedrørende din tilstand, dine symptomer eller din behandling.