Gå til hovedindhold

ÅRSAGER TIL TØRRE ØJNE

Der er flere ting, der øger sandsynligheden for, at du får tørre øjne:

Hvis du er kvinde; pga. de hormonelle forandringer, som forekommer naturligt gennem hele livet og som følge af faktorer som graviditet, p-piller eller overgangsalder

Overgangsalderen eller grundet indtag af hormonforstyrrende medikamenter

Bestemte lægemidler (antihistaminer, bestemte behandlinger, som bruges til behandling af for højt blodtryk eller depression)

Bestemte sygdomme (diabetes, Parkinsons sygdom, akne, allergier)

Alderdom

Andre øjenproblemer, der kan forværre dine tørre øjne, inkluderer:

Brug af kontaktlinser eller makeup

Længerevarende skærmeksponering, hvilket er blevet mere almindeligt med COVID-19-restriktionerne

Aircondition og luftforurening

Ikke at have drukket nok vand

Øjensygdomme såsom dysfunktionelle meibomske kirtler (MGD) eller blefaritis kan også forårsage tørre øjne og er meget almindelige årsager: 

  1. Blefaritis opstår, når øjenlågene er betændte, hvilket normalt er forårsaget af en bakteriel infektion.
  2. MGD opstår, når kirtlerne, der findes i dine øjenlåg, og som udskiller fedtstoffer på forsiden af ​​dine øjne, bliver blokerede.

Hvis du har blefaritis eller MGD, er det meget vigtigt at holde dine øjenlåg rene.

Sjögrens syndrom kan også forårsage meget tørre øjne. Dette er en sygdom, der påvirker produktionen af ​​tårer og andre kropsvæsker og er relativt almindelig blandt midaldrende kvinder. Kontakt en øjenlæge, hvis du har symptomer på tørre øjne.

Få mere at vide om, hvordan tørre øjne diagnosticeres og hvilke behandlinger af tørre øjne, der kan være relevante for dig.

ESSENTIELLE ØJENPLEJEPRODUKTER FRA SANTEN

Udforsk Santens produktsortiment for at finde en øjenplejeløsning, der passer til dig og dine øjenbehov, og som kan give dig langvarig lindring af tørre øjne, blefaritis og andre øjensygdomme.
YDERLIGERE RESSOURCER
Den information, der findes på denne side, bør ikke erstatte din læges anbefalinger. Kontakt venligst din læge, hvis du har spørgsmål vedrørende din tilstand, dine symptomer eller din behandling.